’s-Hertogenbosch, 25 augustus 2023 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt vandaag bekend dat de raad van commissarissen voornemens is om Gerben Moerland (51) te benoemen als statutair lid van de raad van bestuur van Ctac met ingang van 13 oktober 2023. De heer Moerland wordt bij zijn benoeming Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de raad van bestuur.

Harry Hendriks, voorzitter van de raad van commissarissen: “Wij zijn erg verheugd dat wij na een intensief zoekproces in Gerben Moerland een zeer geschikte kandidaat hebben gevonden. Hij past uitstekend bij de visie die de raad van commissarissen had bij het ingaan van de gesprekken voor een nieuwe CEO. Een ondernemende en ervaren bestuurder, met diepgravende kennis van de sector die Ctac in de volgende fase van groei kan begeleiden.”

Gerben Moerland heeft verschillende leidinggevende functies gehad in de IT-sector en trad in 2006 toe tot Ctac als Business Unit Manager. In 2009 richtte hij software integratiespecialist Oliver IT op. Onder zijn leiderschap groeide die onderneming in twaalf jaar uit tot marktleider op het gebied van integratie, web & mobiele oplossingen met 50 medewerkers. In 2021 nam Ctac een meerderheidsbelang in Oliver IT, waarmee hij opnieuw aan boord kwam bij Ctac. Sinds mei 2023 is hij lid van de executive committee van Ctac.

De ondernemingsraad is in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen en ondersteunt de voorgenomen benoeming van de heer Moerland als CEO van Ctac. Ctac roept vandaag een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) bijeen, die op 13 oktober a.s. wordt gehouden, waarin de algemene vergadering wordt gehoord over de voorgenomen benoeming. Bij benoeming zal Paul de Koning, die op dit moment ad interim de CEO-taken waarneemt, aanblijven in zijn rol als CFO en samen met de heer Moerland de raad van bestuur van Ctac vormen.

Versnelling overname resterend belang Oliver IT

Zie het volledige persbericht.

Voordracht benoeming Marlies van Elst tot lid van de raad van commissarissen

Tijdens de BAVA zal Ctac tevens Marlies van Elst (57) voordragen voor benoeming tot lid van de raad van commissarissen. Marlies van Elst heeft ruim twintig jaar bestuurlijke ervaring, onder andere als lid van het Management Team Operations & IT van ING Groep en COO van ING Polen en België. Mevrouw Van Elst is bestuurder bij de Voedselbank Amsterdam en commissaris/toezichthouder bij onder andere de BNG Bank, het VSB Fonds en het Integraal Kankercentrum Nederland.* Als interim manager Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland was Marlies van Elst verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe IT-infrastructuur van de organisatie.

Harry Hendriks, voorzitter van de raad van commissarissen: De jarenlange bestuurservaring en kennis van digitale transformaties bij publieke en private organisaties van Marlies van Elst is van grote waarde voor de raad van commissarissen van Ctac. We zijn erg verheugd dat zij ons komt versterken.”

* In de eerdere versie van dit bericht waren abusievelijk de leeftijd en (voormalige) functies van mevrouw Van Elst onjuist aangeduid. Van Elst was geen lid van de raad van bestuur van ING Nederland, maar lid van het Management Team Operations & IT van ING Groep. Daarnaast is zij niet CTO van ING Thailand geweest. Bij het VSB Fonds en het Integraal Kankercentrum Nederland is zij geen commissaris maar toezichthouder. Haar leeftijd is 57 en niet 56. Dit is gecorrigeerd op 25 september 2023.

 

Download persbericht als PDF