’s-Hertogenbosch, 1 juni 2022 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) heeft overeenstemming bereikt over de acquisitie van alle aandelen in Technology2Enjoy B.V. (T2E). T2E levert ICT-consultancydiensten voor de toepassing, implementatie en integratie van SAP (Business ByDesign en S/4HANA), Oracle Peoplesoft en Oracle Cloud software. T2E is met name actief als implementatiepartner van SAP Business ByDesign. Het bedrijf is gevestigd in Amstelveen en heeft momenteel 20 medewerkers en een omzet van circa € 3 miljoen op jaarbasis.

Pieter-Paul Saasen, CEO van Ctac: “Deze acquisitie past naadloos in onze strategie om de positionering als Business & Cloud integrator te versterken. Met het onboarden van Technology2Enjoy breiden we ons ERP-portfolio verder uit en spelen we in op de trend in de markt waarbij organisaties kiezen voor een eenvoudige ERP-kern volgens het principe ‘keep the core clean’. SAP Business ByDesign voorziet in deze toenemende behoefte naar meer wendbaarheid en effectiviteit en wij voorzien dan ook verdere groei in dit segment van de ERP-markt.”

Eddy van der Laan, bestuurder van Technology2Enjoy: “Als onderdeel van Ctac kunnen we onze klanten in de markt van ERP-cloud meer stabiliteit en een breder pallet aan ICT-diensten bieden. Ook kunnen we klanten van Ctac in het middensegment met onze expertise op het gebied van SAP Business ByDesign een ERP-cloudoplossing bieden die zichzelf heeft bewezen als gebruiksvriendelijk en innovatief. Onze consultancydiensten op het gebied van Oracle PeopleSoft en Oracle Cloud zijn complementair aan het bestaande ERP-portfolio van Ctac en ook daar verwachten we verder te kunnen groeien. We zien veel mogelijkheden om elkaar te versterken via alle mogelijke vormen van samenwerking. Ctac is daarmee voor ons een logische partij om mee samen te gaan.”

T2E zal vanaf Q3 2022 bijdragen aan de groei van onze consultancy- en detacheringsactiviteiten. De aankoop zal ook direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac. Ctac betaalt de volledige acquisitiesom uit eigen middelen en zal geen additionele financiering aantrekken of aandelen uitgeven. Eddy van der Laan blijft aan en zal leiding gaan geven aan de SAP Business ByDesign / Oracle PeopleSoft activiteiten binnen Ctac.

De overname van T2E past naadloos in de strategie van Ctac, die erop is gericht om klanten te ondersteunen bij hun digital transformatie, onder meer door het bieden van de best passende ICT end-to-end oplossingen. Daarbij wordt gestreefd naar leidende posities in de domeinen: ERP-oplossingen, Cloud Services, Modern Workplace, Integratie en Security. Daarnaast biedt de overname junior consultants meer mogelijkheden om relatief vroeg in hun opleiding tot consultant de volledige breedte van bedrijfsprocessen te leren overzien en begrijpen. Dit draagt bij aan Ctac’s verschuiving naar een meer klant- en talentgerichte organisatie.

Download persbericht als PDF