’s-Hertogenbosch, 3 maart 2020 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) heeft een intentieverklaring ondertekend met het oog op de acquisitie van 75% van de aandelen in Oliver IT B.V. (Oliver), een specialist in integratie en softwareontwikkeling.

Oliver is gevestigd in ‘s Hertogenbosch en opgericht in 2009. Het ambitieuze team bestaat momenteel uit zo’n 40 medewerkers. Ze werken volgens het motto Redefining Simplicity en zijn marktleider op het gebied van integratie, web & mobiele oplossingen.

“Deze strategische acquisitie vormt – na de acquisitie van Purple Square Management Partners – de volgende stap in de realisatie van onze equity story. Voor Ctac vormt het onboarden van de kennis, expertise en track-record van Oliver een verrijking, hiermee breiden we zowel ons portfolio als onze competenties op het vlak van integratie, web & mobiele oplossingen uit.”
Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac

“Oliver’s omzet bedraagt circa EUR 6 miljoen op jaarbasis en zal vanaf boekjaar 2020 bijdragen aan de groei van onze Consultancy-activiteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac.”
Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

 

Gerben Moerland en Martien Merks blijven actief en zij behouden een minderheidsbelang in Oliver, waarmee hun betrokkenheid is gewaarborgd. De acquisitie wordt grotendeels in contanten afgerekend. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang over drie jaar. De verwachting is dat de overname van het 75%-belang medio april 2020 wordt afgerond. Oliver zal daarbij als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren.

“Een enorme trend in de markt is de inzet van en migratie naar Cloud oplossingen, wat kennis vraagt van de juiste integratie en app/mobiele expertise. Om als Oliver hier maximaal invulling aan te geven is samenwerking en schaalgrootte van belang. Ctac is voor ons een logische partij om strategisch mee samen te gaan.”
Gerben Moerland, co-founder van Oliver

“Door deze strategische ontwikkeling, kunnen we zowel nieuwe opportunity’s alsmede onze eigen proposities verder door ontwikkelen en meer toegevoegde waarde voor de klanten bieden.”
Martien Merks (mede-aandeelhouder).

De verkrijging van het meerderheidsbelang in Oliver past naadloos bij het businessmodel en in de strategie van Ctac, waarbij Ctac haar klanten toegevoegde waarde wil bieden bij hun digital transformation journey, onder meer door het bieden van de juiste ICT-oplossing.

Ctac’s strategie is er op gericht om leidende posities in te nemen in de domeinen: IT modernisation, Connected Intelligence, Transformation & Changemanagement, Security & Trust en Business Transformation.

 

Download persbericht als PDF