’s-Hertogenbosch, 1 oktober 2021 – Business & Cloud Integrator Ctac N.V. (Euronext Amsterdam: CTAC) heeft een koopovereenkomst ondertekend voor de acquisitie van 80% van de aandelen in Digisolve-Mijn ICT B.V. (Digimij) per 1 oktober 2021, een specialist in software en hardware oplossingen.

Digimij is gevestigd in Helmond. Het ambitieuze en gemotiveerde team bestaat momenteel uit 12 medewerkers. Digimij is in de regio Zuidoost-Brabant een betrouwbare ICT-partner voor vele MKB-bedrijven.

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Deze strategische acquisitie vormt de derde stap in de realisatie van onze equity story. Voor Ctac vormt het onboarden van Digimij een interessante en logische stap voor het verstevigen van onze ICT-beheer dienstverlening waarbij wij bedrijven nog meer mogelijkheden bieden om te kiezen uit verschillende oplossingen zowel on premise als ook in de cloud. Via deze acquisitie zetten wij een nieuwe stap in het optimaliseren en uitbreiden van onze clouddienstverlening. Tevens breiden wij ons bereik voor aanvullende services bij nieuwe opdrachtgevers via het Digimij kanaal fors uit. Wij zijn uitermate content dat we Digimij aan ons hebben weten te binden en om verdere groei te realiseren van zowel Digimij alsmede onze producten. Tevens verwachten we verdere groei van dit marktsegment.”

“Digimij’s omzet bedraagt ruim € 2 miljoen op jaarbasis en zal vanaf Q4 van het huidige boekjaar bijdragen aan de groei van onze cloudactiviteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac. Ctac financiert de acquisitie uit eigen middelen en zal geen additionele financiering aantrekken of aandelen uitgeven”, aldus Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac.

Edwin Hillen, co-founder van Digimij: “Een actuele trend onder dienstverleners in de ICT-markt is het zoeken naar schaalgrootte en verbreding van end-to-end ICT-services. Digimij wordt onderdeel van Ctac en dat biedt onze opdrachtgevers meer stabiliteit alsmede de mogelijkheid om meer ICT-diensten af te nemen via het Ctac-kanaal dat nu voor ons geopend wordt. Beide bedrijven gaan elkaar zeker versterken via alle mogelijke vormen van samenwerking. Ctac is voor ons een logische partij om strategisch mee samen te gaan.”

Edwin Hillen en co-founder William Verkoelen blijven aan de onderneming verbonden als leidinggevenden en zij behouden een minderheidsbelang in Digimij, waarmee hun betrokkenheid is gewaarborgd. De acquisitie van het 80% belang wordt in contanten afgerekend. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang waarvan op termijn een beperkt deel in aandelen Ctac zal worden afgerond. Digimij zal als onafhankelijk onderdeel van de Ctac-groep blijven opereren… lees meer

Download persbericht als PDF