Mediq is in Europa een grote speler in de branche van medische hulpmiddelen, logistieke totaaloplossingen en zorginnovaties. Ze leveren zowel aan het B2B-kanaal, waaronder zorginstellingen, ziekenhuizen en eerstelijns instellingen, als rechtstreeks aan de patiënt, ook wel eindgebruiker genoemd. De reden voor deze omslag? De capaciteit van de voorheen vijf distributiecentra in de Benelux werd te beperkt en voldeed niet meer aan de normen.

Supply Chain

SAP EWM

Wholesale

De uitdaging: een verandering die de klant niet mag merken

Tony Webster, Group Director Supply Chain Development binnen Mediq, stond ruim 1,5 jaar geleden voor een enorme uitdaging. Om de gewenste kwaliteitsslag te maken, was het plan om de vijf bestaande distributiecentra gefaseerd te ontmantelen en uiteindelijk samen te brengen in het nieuwe Fulfillment Center in Bleiswijk. Tony Webster: “Met deze exercitie moesten we onze omnichannel-benadering aanpakken en zowel het directe als indirecte kanaal integreren. Bovendien moest de business uiteraard gewoon doorgaan, want je kunt je niet permitteren dat klanten hier hinder van ondervinden.” Alle logistieke datastromen komen via één SAP-proces binnen en moeten vervolgens vertaald worden naar verschillende producten, verpakkingen en type klanten.

De oplossing: SAP EWM

Mediq kende Ctac al als onderaannemer van een eerdere SAP-implementatie. Nu zocht Mediq Warehouse Management SAP-consultants met verstand van en ervaring met warehouseprocessen in combinatie met magazijnmechanisatie. Zo kwam hij weer bij Ctac terecht. Essentieel was de integratie tussen SAP Warehouse Management, Pick to Light en de Order Storage Retrieval Shuttle van KNAPP. Daar kwam Ctac nadrukkelijk om de hoek kijken om op basis van de KNAPP-layout de gehele automatisering uit te denken, om het vervolgens met slimme processen in te richten.

Meer weten over SAP EWM?

Lees het hele klantverhaal