Aspen Oss, onderdeel van het Zuid-Afrikaanse concern Aspen Pharmacare, produceert actieve ingrediënten voor farmaceutische bedrijven over de hele wereld. Net als bij vele andere bedrijven kreeg data bij Aspen niet de volledige aandacht die het verdient. Een duidelijk dataplan ontbrak. Dat werkte door in de processen van het bedrijf. Totdat Aspen het roer omgooide en een gedegen datamanagementaanpak op poten zette. Het resultaat: minder fouten, werkdruk en ruis.

Data Management

Supply Chain

Precisely/Winshuttle

De opdracht: een foutloos proces

“Data speelt een belangrijke rol in de supply chain van Aspen”, vertelt Supply Chain Director Simon van Dingstee. “Het proces van grondstof tot eindproduct kan wel zes tot achttien maanden duren. Informatie moet daarom altijd herleidbaar zijn.”

Om een goede basis te leggen onder dat proces, implementeerde Aspen in 2016 het SAP ERP-platform. Maar die implementatie was pas de eerste stap. “Ik merkte dat we, ondanks ons nieuwe platform, niet meteen een stuk efficiënter konden werken”, legt de Supply Chain Director uit. “We kregen bijvoorbeeld regelmatig niet kloppende facturen terug. We besloten om de problemen bij de kern aan te pakken: ons data management.”

De oplossing: Precisely/Winshuttle

Om de datamanagementaanpak ten uitvoer te brengen, zijn er een paar onmisbare ingrediënten volgens Van Dingstee. “We maken gebruik van een data extractietool voor het controleren, structureren en opschonen van onze data. Met behulp van de Precisely/Winshuttle software die we via Ctac hebben geïmplementeerd kunnen we onze data in bulk uploaden naar SAP. Via de Winshuttle workflow oplossing leggen we dataprocessen vast en automatiseren we handelingen.”

Heeft jouw bedrijf ook behoefte aan efficiënt Datamanagement?

Lees het hele klantverhaal

Lees meer over Datamanagement