“IT is één van de belangrijkste factoren om onze groeistrategie, waarin de klant nog meer centraal staat, vorm te geven. De klant van vandaag én morgen wil op verschillende manieren een Lunch Garden-beleving kunnen ervaren: in het restaurant, maar ook via verschillende tools zoals de bestelapp”, gaat Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden, van start. “We willen Lunch Garden klaarstomen voor de toekomst, op korte en middellange termijn.”

Manueel en repetitief werk automatiseren

Eén van de grootste uitdagingen bij Lunch Garden op IT-vlak was het manuele en repetitieve werk. Daarnaast was het vorige ERP-systeem beperkt en vormde de afwezigheid van real-time inzicht in gegevens een belangrijke hinderpaal. Het systeem bood ook weinig mogelijkheden om andere tools en programma’s te connecteren. Dankzij de juiste investeringen in IT-infrastructuur, kon de grootste restaurantketen van België deze uitdagingen het hoofd bieden en sneller schakelen om zo de juiste beslissingen te nemen.

De resultaten die Lunch Garden – op korte en middellange termijn – met dit digitale transformatieproject wil bereiken, werden duidelijk vastgelegd. Bedrijfsprocessen werden geoptimaliseerd, cruciale financiële processen werden geautomatiseerd, de maandelijkse afsluiting werd versneld en er werd een basis voor een gecentraliseerd databeheer gelegd.

“We willen Lunch Garden klaarstomen voor de toekomst, op korte en middellange termijn.”

Ann Biebuyck, CEO van Lunch Garden

Vertrouwen in SAP, AWS en Ctac

Met SAP, AWS en Ctac als partners voor dit digitaliseringsproject koos Lunch Garden resoluut voor innovatie. “Het was meteen een perfecte match. Van bij de start bleek dat het aspect van open feedback bij alle partijen hoog op de agenda stond. Een essentieel element om verwachtingen en ‘deliverables’ goed op elkaar te kunnen afstemmen”, zegt Frederik Depovere, Managing Director Ctac België.

“Het was meteen een perfecte match. Van bij de start bleek dat het aspect van open feedback bij alle partijen hoog op de agenda stond." Frederik Depovere, Managing Director van Ctac België

SAP S/4HANA RISE op AWS

Om haar toekomstambities te realiseren, heeft Lunch Garden een stevig IT-fundament nodig. Dat wordt uitgebouwd op SAP S/4 HANA dat voor een goede ‘backbone’ zal zorgen en de nodige inzichten geeft. Lunch Garden heeft een duidelijke cloud strategie en wilde S/4HANA implementeren op het, voor hen vertrouwde, AWS platform. “We hadden al enkele applicaties draaien op AWS en waren daar zeer positief over. Een belangrijke technische reden om voor S/4HANA te kiezen was dat deze applicatie met de SAP RISE methodologie op AWS kan worden gehost. Zo houden we ons complete IT-landschap centraal en overzichtelijk”, zegt Ann Biebuyck. Ctac adviseert en ondersteunt Lunch Garden in haar AWS cloud strategie met haar specifieke AWS competenties. Zo implementeerde Ctac de Content server & ADS server van Lunch Garden op AWS.

“We zijn zeer blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan het grotere verhaal van Lunch Garden”, zegt Stijn De Beuckelaer, Managing Director SAP België & Luxemburg. “Samen met SAP Partner Ctac, dat een stevige expertise binnen de retailsector heeft, konden we bijdragen aan het realiseren van Lunch Gardens ambitie: een digitale, wendbare organisatie worden – klaar voor de toekomst.”

Lees het volledige verhaal
Download klantverhaal Lunch Garden