Nieuwgeluk Real Estate – onderdeel van Nieuwgeluk Group – is een Nederlands familiebedrijf uit Hilversum, dat investeert in direct en indirect vastgoed met een focus op winkel- en woningbeleggingen. Naast vastgoed is Nieuwgeluk Group actief in een breed scala andere investeringscategorieën zoals retail, private equity en aandelen.

Autonoom groeien met Fit4RealEstate

Het financiële geweten van Nieuwgeluk Group is CFO Ton Rossenaar. Rossenaar werkte al enkele jaren voor HB Capital en ging na de splitsing mee naar Nieuwgeluk. “Ik heb mijn werk goed gedaan als de financiële processen en fiscaliteiten op orde zijn. Als juridisch alles klopt en we geen uitglijders gemaakt hebben”, vertelt hij. “De komende jaren willen we gestaag autonoom doorgroeien. Daarbij richten we ons met name op Nederlandse vastgoed.”

Met Fit4RealEstate voldoen moderne vastgoedbedrijven eenvoudig aan de eisen die van de overheid en stakeholders. Tegelijkertijd helpt het systeem bedrijven om stappen te zetten op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. Op basis van realtime stuurinformatie, analyses en rapportages uit Fit4RealEstate, nemen vastgoedbedrijven beter onderbouwde beslissingen.

Fit4RealEstate was de oplossing waarmee het team bij HB Capital ook al werkte. “Bij HB Capital kozen we destijds voor Ctac omdat het een Nederlandse partij was die een degelijk pakket aanbood, aangevuld met krachtige functionaliteiten die je nodig hebt om je vastgoedportefeuille te runnen. Makkelijk huurfacturen verzenden, eenvoudig in beeld brengen wat de kosten per object zijn, dat soort zaken. Daarnaast bood de software allerlei mogelijkheden rondom management rapportages en stuurinformatie.” Ook de culturen van Ctac en HB Capital waren een goede match. “De mensen die er werkten gaven ons een goed gevoel. Ze wonnen snel onze charme.”

Volledige oplossing

Toen de splitsing van HB Capital naderbij kwam, werd snel duidelijk dat zowel Nieuwgeluk als de andere entiteit met Ctac en Fit4RealEstate wilde blijven werken. In de aanloop naar de splitsing vroeg het team van Nieuwgeluk zich wel af of Fit4RealEstate niet te uitgebreid was. “We gingen verder in behoorlijk afgeslankte vorm en zouden nog maar tien, twaalf users overhouden. Na goed naar de bruikbaarheid van de oplossing gekeken te hebben, kozen we er tóch voor om Fit4RealEstate te blijven gebruiken”, vertelt Rossenaar. “Als professioneel vastgoedbelegger wíl je gewoon over de functionaliteiten van Fit4RealEstate kunnen beschikken. Ook al gebruiken we op dit moment nog niet alles, we willen de volledige oplossing in kunnen zetten.”

Lees het hele klantverhaal
Bekijk klantverhaal