De Belgische vastgoedgroep AG Real Estate groeit in snel tempo. Om die groei te faciliteren, staat digitalisering hoog op de agenda bij het bedrijf. Als Cloud Integrator van AG Real Estate host Ctac verschillende applicaties van het bedrijf. Daarnaast denkt Ctac voortdurend mee over nieuwe innovatiemogelijkheden binnen de organisatie, van ERP tot integratie-oplossingen en applicaties.

Cloud Services

Cloud

SAP S4/HANA

SAP S/4HANA

Real Estate

Fit4 Real Estate

De uitdaging: een centrale ERP oplossing en digitalisering

AG Real Estate beschikte voorheen over een versplinterd datalandschap met een waaier aan best-of- breedpakketten. Dat zorgde ervoor dat veel belangrijke bedrijfsprocessen niet op elkaar waren afgestemd. De vastgoedgroep zocht daarom een centrale ERP oplossing om processen beter te stroomlijnen.

Toon Sneyers, Projectmanager IT bij AG Real Estate: “SAP kwam als meest geschikte oplossing naar voren. Als implementatiepartner kozen we Ctac, vanwege de ervaring die ze hebben in de sector en hun goede reputatie op het gebied van Cloud Hosting. Ctac realiseerde binnen de deadline een oplossing die onze core bedrijfsprocessen ondersteunt. We hebben nu volledig inzicht in de financiële opvolging van onze producten en diensten. Van de facturatie van huurgelden tot het beheer van huurcontracten, nieuwbouw- en renovatieprojecten en de bouw van koopwoningen. De volledige ERP-oplossing wordt door Ctac in de cloud gehost.”

Een oplossing: Desktop as a Service

Na de ERP-implementatie digitaliseerde Ctac ook de werkomgeving van de acht shoppingcenters van AG Real Estate. Sneyers: “Het was niet evident om een volledige infrastructuur op te zetten voor acht shoppingcenters. Ctac hielp daarom met het inrichten van een Desktop as a Service (DaaS)-omgeving, waarmee alle medewerkers van onze shoppingcenters altijd en overal op een gebruiksvriendelijke manier toegang hebben tot hun applicaties. De rekenkracht van onze devices bracht Ctac onder in een datacenter. Van daaruit voorzien ze ons van basisfunctionaliteiten, zoals back-ups en beveiliging. Nieuwe software installeren we niet meer in ons eigen domein, maar wordt door Ctac gehost. Alle medewerkers in de shoppingcenters werken nu in een stabiele, veilige en snelle Citrix-omgeving.”

Integratie Platform as a Service

Daarnaast was Ctac betrokken bij de ontwikkeling van een oplossing voor AG Real Estate om te voldoen aan de GDPR-wetgeving. Sneyers: “Ctac adviseerde ons om Boomi, een Integratie Platform as a Service (iPaas) te gebruiken om onze applicaties en websites die persoonlijke data bevatten met onze specifieke GDPR oplossing te integreren. En met succes. We beschikken nu over een stabiele oplossing om data veilig uit te wisselen tussen verschillende platformen.”

Effectiever samenwerken met SharePoint online

Sneyers: “Vervolgens hielp Ctac ons, mede dankzij hun kennis van onze virtuele desktops, ook bij de overgang van Microsoft SharePoint on-premise naar online (Office 365). On-premise maakte het lastig voor onze afdeling Design & Build om dossiers te delen met externe stakeholders. Daarom werkten ze bij de ontwikkeling van nieuwe gebouwen in verschillende platforms van externe stakeholders. Met SharePoint Online werken ze nu in één omgeving om projecten beter te structureren en snel documenten te delen met in- en externen. We hebben SharePoint Online volgens de Agile-methode geïmplementeerd en dat zorgde voor snel resultaat en grote tevredenheid bij de interne eindgebruikers, omdat de door hen gevraagde aanpassingen snel werden doorgevoerd. Het project was zo’n groot succes dat we een directe doorstart zullen doen om ook andere afdelingen over te zetten naar SharePoint Online.”

“We hoeven ons niet druk te maken op welke server onze oplossingen staan en of applicaties werken. Ctac houdt de vinger aan de pols, beweegt met onze organisatie mee en ondersteunt ons om vooruit te blijven kijken. Dat noem ik een echte partner!” Toon Sneyers, IT Project Manager bij AG Real Estate

Het resultaat: niet meer zoeken naar applicaties

Volgens Sneyers is het geen toeval dat Ctac bij een request for proposal (RFP) vaak als meest geschikte kandidaat naar voren komt. “Bij ieder project kijken we welke oplossing het beste past en welke partner ons het beste kan ondersteunen. We komen vaak uit bij Ctac omdat ze echt luisteren naar onze vraag. Ze zijn een uiterst professionele organisatie die bij iedere uitdaging een passende oplossing vindt”, aldus Sneyers. “Bij AG Real Estate beschouwen we Ctac niet alleen als onze SAP leverancier, maar echt als onze Cloud Integrator. We hoeven ons niet druk te maken op welke server onze oplossingen staan en of applicaties werken. Ctac houdt de vinger aan de pols, beweegt met onze organisatie mee en ondersteunt ons om vooruit te blijven kijken. Dat noem ik een echte partner!”

Heeft uw bedrijf ook behoefte aan een centrale ERP oplossing en digitalisering?

Download klantverhaal als PDF

real estate software vastgoed sap erp