Hoe behoud je als groeiende organisatie de controle over je processen? En hoe verminder je de hoeveelheid handmatig en foutgevoelig werk? Voor die uitdagingen stond SIBO Fluidra, een gespecialiseerde distributeur van vijver-, zwembad-, zwemvijver-, beregeningsproducten en aansluitmaterialen. SIBO Fluidra beschikt over een assortiment van ruim twintigduizend producten en levert deze aan een brede kring van installateurs, detaillisten en webshops in meer dan vijftig landen. Precisely Automate bleek voor SIBO Fluidra de sleutel om de data van al deze producten snel en eenvoudig in te voeren en te wijzigen. Ctac begeleidt SIBO Fluidra hierbij, zodat het maximale uit de oplossing gehaald wordt.

De uitdaging

Veel handmatig, foutgevoelig werk

SIBO Fluidra startte in 1993 vanuit een schuur in Heeswijk-Dinther. Maar al snel groeide de organisatie uit zijn jasje. Het verhuisde eerst naar een klein industriepand en later naar een nog grotere locatie. En toen SIBO bleef uitbreiden en op deze grotere locatie een magazijn bijbouwde van duizend vierkante meter, stond de organisatie voor een administratieve monsterklus. “Voor dat nieuwe magazijn moesten allemaal locaties en routings worden aangemaakt. Want je moet voor je processen weten waar een product precies ligt en hoe de looproute is”, zegt John Serier, IT Administrator van SIBO Fluidra. “Dan heb je het over een paar duizend locaties. Al die locaties moesten door iemand handmatig worden ingevoerd. Diegene is daar toen een week mee bezig geweest.”

"Ctac denkt echt met ons mee."

John Serier, IT Administrator van SIBO Fluidra

Keuze voor Ctac

Ctac implementeerde Precisely Automate bij SIBO Fluidra en helpt de organisatie voortdurend om het maximale uit de oplossing te halen. “De samenwerking met Ctac is heel prettig”, zegt Serier. “Als we een vraag hebben, komt Ctac altijd snel met het antwoord. Ook denken ze actief mee. We zijn Precisely Automate gaan gebruiken omdat we een bepaald probleem hadden dat we wilden oplossen. Maar Precisely kan veel meer. Dat laat Ctac ons zien. Ze wijzen ons op mogelijkheden en kijken mee hoe we onze processen kunnen verbeteren. Dat waarderen we enorm aan Ctac.”

3 feiten van het project

20.000 producten

Een assortiment van 20.000 producten. Allemaal met eigen variabelen. Van handmatige invoer naar een eenvoudige upload met één druk op de knop.

Minder fouten

Minder handmatig en foutgevoelig werk. Geen verkeerde punten of komma’s meer. Of een bestelling van 81 units, in plaats van 18.

Van dagen naar minuten

Niet meer dagenlang handmatig data invoeren. Met Precisely zijn 2.000 prijswijzigingen binnen 2 minuten doorgevoerd.

Oplossing

Eenvoudige invoer, snelle actie

SIBO Fluidra gebruikt Precisely Automate vooral voor werkzaamheden die ze eerst handmatig deden. Serier: “Bijvoorbeeld als we op grote schaal gegevens moeten wijzigen. Zoals prijzen, artikelnamen en kortingen. Voor iedere actie waarvoor we in SAP meer dan tien handmatige handelingen zouden moeten doen, gebruiken we nu Precisely Automate.”

Dit proces loopt binnen SIBO Fluidra inmiddels gesmeerd. “We kunnen meestal met vaste bestanden en formats werken, omdat we vaak hetzelfde type wijzigingen doorvoeren. De betreffende afdelingen leveren hun gegevens bij mij aan, ik zorg ervoor dat het ingevoerd wordt in Precisely Automate.” Voor Serier loopt dit proces als een trein. “Als ik een bestand met tweeduizend prijswijzigingen krijg, kost het me nog geen twee minuten om dit aan te zetten. Daarna kan ik weer ander werk gaan doen. Dat is echt ideaal. Was al mijn werk maar zo eenvoudig”, lacht hij.

Met slechts één klik drie SAP-transacties automatiseren

Webinar

Tijdens dit webinar kun je ontdekken hoe Precisely Automate Studio, een low-code/no-code oplossing, je in staat stelt om snel en eenvoudig verschillende master- en transactionele data in SAP aan te leggen en/of te onderhouden met slechts één klik op te knop.

Schrijf je hier gratis in.

Benieuwd wat jouw organisatie kan bereiken met Precisely Automate?

Blik op SAP S/4HANA

SIBO Fluidra kijkt verder dan vandaag. De blik ligt al geruime tijd op de mogelijkheden voor langere termijn. Serier: “We hikken al een aantal jaar tegen een ERP- en WMS-verandering aan. Momenteel gebruiken we daar nog SAP ECC voor, we onderzoeken waar we naartoe willen. Mogelijk SAP S/4HANA. Precisely Automate integreert naadloos met SAP S/4HANA. Dus in dat geval gaan we zeker kijken welke mogelijkheden de oplossing nog meer heeft, inclusief de inzet als migratieoplossing naar SAP S/4HANA, en hoe we dat kunnen inzetten.”

“Ctac is een heel prettige partner en ondersteunt ons optimaal. Ctac is zeker een partner die ons in de toekomst meer kan ondersteunen dan alleen met Precisely Automate.”

John Serier, IT Administrator van SIBO Fluidra