Beheer van licenties, cloudomgeving en digitale werkplek

HLB Witlox Van den Boomen werkt sinds 2016 regelmatig samen met Ctac op diverse IT-gebieden. Denk aan licentiebeheer en het beheer en service van de cloud- en de managed desktopomgeving van HLB WVdB. “Wij draaien volledig in het Microsoft-ecosysteem”, legt Wijlaars uit. “Ctac heeft daar veel expertise voor in huis. En voor ons is het cruciaal dat die systemen altijd werken, want onze medewerkers werken daar non-stop mee. Ctac heeft dat volledig onder controle. Als wij het beheer zelf zouden doen, gaat dat ten koste van ons werk voor klanten. Daarnaast zouden wij het voor een 8 doen terwijl bij Ctac hoogwaardige architecten werken die voor een 9,5 gaan.”

Betere rapportages over werkkapitaal

In de zomer van 2020 benaderde Wijlaars Ctac voor een nieuw project. “Wij waren bezig ons ERP naar de
cloud te brengen. We wilden dat moment benutten om tegelijkertijd onze rapportage-omgeving te verbeteren zodat medewerkers beter zicht hebben op het werkkapitaal en de facturatiestatus van hun projecten.” Het bedrijf werkte destijds nog met standaardrapportages in een Microsoft Dynamics on-premise omgeving, Excel en een losstaand clouddashboard. Elk met verschillende verversingsfrequenties en gebruikerservaringen. Wijlaars: “Dat wilden we centraliseren en naar een hoger plan tillen om er meer informatie uit te halen.”

Leren tijdens het project

Ctac nam medewerkers van HLB Witlox Van den Boomen mee in het traject zodat ze kennis over Power BI
opdeden en na afloop zelf rapportages konden maken. “We hebben het echt samengedaan”, vertelt Wijlaars. “Door tegenslagen in de technische uitvoering hebben we wel wat meer moeten doen dan we oorspronkelijk wilden. Maar ons eigen werk is dan ook nauw verwant aan dit project. Mijn team weet nu hoe de rapportageomgeving in elkaar steekt. Sinds de oplevering zijn we dus volledig zelf in controle.”

“Ctac heeft ons van begin af aan erg goed geholpen. Met name in het voortraject en het functionele ontwerp. Daarbij hadden ze veel aandacht voor een goede gebruikersbeleving en het overzichtelijk presenteren en kiezen van de juiste informatie. Daardoor zijn de rapportages behapbaar en zeer bruikbaar voor onze diverse gebruikers.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Microsoft?

Danny Pieters

Data Specialist