Supermarkt Jumbo is niet alleen in Nederland toonaangevend op retailgebied, maar krijgt ook in België steeds meer voet aan de grond. Drie Belgische vestigingen draaien inmiddels op SAP S/4HANA, het next-gen ERP-systeem van SAP. Ctac zorgde dat Jumbo zonder hulp van externen álle financiële en logistieke rapportages kan bouwen waar behoefte aan is.

De opdracht: standaard analytics aan boord

Een drietal Belgische filialen draait inmiddels op SAP S/4HANA, het moderne ERP-systeem van SAP dat zo’n beetje alle sleutelprocessen van het bedrijf ondersteunt. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse supermarkten. Deze draaien vooralsnog op SAP ECC, de voorganger van SAP S/4HANA. Vanwege het vele maatwerk werd voor de Belgische vestigingen nadrukkelijk niet gekozen voor een variant van het Nederlandse standaardsysteem, maar voor een kakelverse implementatie.

Het resultaat: makkelijk downdrillen

Tom van der Molen, SAP Finance consultant bij Jumbo, is erg te spreken over de mogelijkheden op het gebied van embedded analytics“Soms wil je bepaalde cijfers in een rapportage heel specifiek kunnen downdrillen om de onderliggende gegevens te bekijken. Dat kan heel goed met embedded analytics in SAP S/4HANA.” Ook Van der Molens collega’s ontdekken die voordelen. Ze weten hem dan ook steeds beter te vinden. “Ik krijg voortdurend vragen en verzoeken”, vertelt hij. “Sommige zaken die mensen willen hebben, kun je heel makkelijk oplossen met standaard Fiori-apps. Als het een vraag is die we kunnen beantwoorden met Embedded Analytics, gaan we aan de slag.”

Lees het hele klantverhaal
Bekijk klantverhaal